Samen met de Nederlandse culturele sector roept Theater Landgraaf op: "Bewaar uw ticket, geniet later"


Het coronavirus raakt ons allemaal, ook Theater Landgraaf. Veel van onze voorstellingen werden opgeschort. We werken er hard aan om alle evenementen te verplaatsen. Ons theater maakt een moeilijke tijd door. Samen met alle Nederlandse theaters slaat Theater Landgraaf de handen ineen en roepen we u op om uw entreekaartjes te bewaren tot de deuren weer opengaan: "Bewaar je ticket, geniet later".

Samen met de hele culturele sector hebben we daarom een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Wellicht heeft u het al via onze website of de social media gelezen. Al onze voorstellingen t/m 1 juni zijn afgelast. Ook het theaterbureau is tot 1 juni 2020 gesloten en wellicht zelfs langer. We houden u op de hoogte via onze website en de nieuwsbrief.

Mogelijk heeft u entreekaarten voor één van de afgelaste voorstellingen. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden door de genomen maatregelen. Uw oorspronkelijke entreekaart blijft gewoon geldig. Soms is verplaatsen helaas geen optie. En als het evenement wél doorgaat op een nieuwe datum, kan het ook zijn dat u bent verhinderd.


Verhinderd of geannuleerd? Doneer uw entreekaart of ontvang een tegoedbon van ons.

Wordt de voorstelling definitief afgelast of bent u als kaartkoper verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt u van ons conform deze regeling een tegoedbon ter waarde van de oorspronkelijke entreeprijs, die later bij Theater Landgraaf ingewisseld kan worden. Hierdoor kunt u alsnog genieten van een vervangende voorstelling. U kunt er ook voor kiezen om het geld dat u heeft betaald voor een entreekaart aan Theater Landgraaf te doneren. Een groot deel daarvan zal ten goede komen aan de artiesten en u levert daarmee een zeer waardevolle bijdrage aan ons theater in deze moeilijke tijd.


Stel uw bezoek aan het theater uit, maar kom op een later moment.

Met "Bewaar je ticket, geniet later" hopen wij samen met onze collega's in de culturele sector dat u uw bezoek aan ons theater uitstelt, maar dat u op een later moment komt. Daardoor kunnen we de klap die ons hard treft door deze crisis, opvangen. Het geeft ons de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken.


Brede steun voor de regeling.

De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: "Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedbon. Zo help je de culturele branche overeind te blijven."


Wij vragen nog heel even geduld.

De bovenstaande regeling is pas van kracht als we weten of het evenement waarvoor u kaarten heeft gekocht wordt verplaatst of afgelast. Houd er echter rekening mee dat het écht nog even kan duren voordat we u hier over kunnen berichten. Hoe vervelend wij dat ook vinden. Van een aantal voorstellingen is de nieuwe datum reeds bekend. www.theaterlandgraaf.nl

Als theater zijn wij hard getroffen door de maatregelen van onze overheid. Daarom neemt dit helaas veel meer tijd in beslag dan normaal. Om teleurstelling te voorkomen, nemen wij pas contact met u op wanneer we hier meer over weten.