Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Eindpresentaties
Groep 1, Groep 2b en Groep 3b
 
aanvang: 19.00 uur
entree: € 5.00


Tekening: Marina Boerdijk


Groep 1
'Pluk van de Petteflet'


Pluk rijdt in zijn kraanwagen rond op zoek naar een plek om te wonen. Dan hoort hij van Dollie de Duif dat het torentje van de Petteflet nog vrij is. Onderweg sluit Pluk al snel veel vriendschappen: met meneer Pen, Zaza, de familie Stamper, Aagje én Duizeltje. Minder goed kan Pluk overweg met Aagjes moeder, mevrouw Helderder.
Pluk van de Petteflet is een bewerking van het boek van Annie M.G. Schmidt.

Groep 2b
'De Kindertemmer'


Kees en Jannie zijn ten einde raad. Hun dochters zijn twee vreselijk klieren en brutale, verwende pestkoppen. Als ze hun zin niet krijgen gaan ze schreeuwen en stampvoeten. Niets helpt! Dan zit er nog maar één ding op: de Kindertemmer bellen...
De Kindertemmer is een bewerking van het boek van Jacques Vriens.

Groep 3b
'Monologen en dialogen'


De presentatie bestaat uit een tiental langere en zeer korte scènes. Enkele scènes hebben een tekst als basis. De cursisten hebben de tekst geïnterpreteerd en kennisgemaakt met mise-en-scène en regie. Andere scènes zijn al improviserend ontstaan uit drama-oefeningen. Vanuit een workshop rond poppenspel is het idee ontstaan om een personage te vervangen door een pop. De voorstelling wordt aangekondigd door een verrassend personage.


logo Jeugdtheaterschool Landgraaf