Wereldmuziek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
World music unites
A musical tour from Australia to Syria
aanvang: 20.30 uur
entree: € 13.50
Zaal open: 20.00 uur
Een absoluut unieke combinatie.
Stephen Kent op Didgeridoo en Percussie en Beth Custer op Saxofoon en Klarinet. Trance Mission Duo. originele muziek, ritmes en grooves. Stephen Kent speelt de Didgeridoo sinds 1980, toen hij in Australië samen met het bekende Australia's Circus Oz een van de eerste ambassadeurs van dit instrument, en zijn oorsprong, de Aboriginals werd. In 1983 maakte hij de Didgeridoo en de problematiek van de Aboriginals in Europa bekend. In 1991 leerde hij Beth Custer kennen. Ze namen met Trance Mission inmiddels 4 CD's op, de 5e is in de maak.

Stephen Kent geeft 's middags een workshop Didgeridoo, maximaal 15 deelnemers.
Tijd: 15:00 uur tot 17:00 uur
Kosten: 35,- euro per persoon
Reserveren workshop: info@swil.nl


Voorprogramma:
Mohamed Garrout is een muzikant/componist en dichter uit Syrië. In zijn stad Aleppo is hij een bekende muzikant met veel optredens op zijn naam. Aleppo is de kunst- en cultuurstad van Syrië met 3500 jaar aan kunstschatten.
Mohamad speelt op de Oed en de Nej, traditionele Turks/Arabische instrumenten. Jos Netto is een singer-songwriter en ritmemaker uit het zuiden van het land. Al vele jaren is hij actief op verschillende fronten in de muziekscene op nationaal en internationaal niveau. Het samenbrengen van verschillende culturen via de muziek is de laatste 10 jaar de rode draad in zijn leven.
Vandaar ook de samenwerking met Mohamed Garrout. Jos speelt de Hang, een zeer bijzonder instrument.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Afrikaanse concerten of andere wereldmuziekconcerten (zoals Klezmermuziek, Gipsy Nights, Mongoolse boventoonmuziek, etc.), neem dan contact op met de Stichting Wereldmuziek In Limburg:
info@swil.nl