Wereldmuziek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Andra Kouyaté & Magic Foli
(Mali)
i.s.m. S.W.I.L.
aanvang: 20.45 uur
entree: € 13.50
Zaal open: 20.00 uur

Rootseetcafé: 18.30 - 20.00 uur
€ 14,50 per persoon
reserveren@swil.nl (t/m 11 april)
Andra Kouyaté is afkomstig uit een grote familie van griots in Mali. Op 7-jarige leeftijd is hij begonnen met het spelen van de Jeli N'goni. Hij is de jongere broer van Bassekou Kouyaté, die gezien wordt als de meest succesvolle n'goni speler ooit.

In 2005 heeft hij samen met zijn broer Bassekou Kouyaté de groep N'goni Ba opgericht en met hem over de hele wereld getoerd. Andra is een bekend en gewild muzikant en heeft gespeeld met veel bekende artiesten als Rokia Traoré, Ali Farka Touré, Toumani Diabaté, Habib Koité, Oumou Sangaré, Dee Dee Bridgewater, Deltas en Tiken Jah Fakoly.

In 2012 heeft Andra Kouyaté zijn eerste soloalbum 'Saro' uitgebracht, waaraan veel bekende Malinese artiesten hebben meegewerkt. Andra is een virtuoos op de Jeli N'goni en Tama (talking drum). Hij is de uitvinder van 2 nieuwe instrumenten: de bas N'goni en de N'goni met dubbele hals. Deze instrumenten maken een nieuwe manier van spelen mogelijk, totaal verschillend van de traditionele manier.

Zijn benadering van muziek, zijn sensitiviteit, creativiteit, charisma en zijn kracht en muzikale techniek maken van hem een virtuose multi-instrumentalist.
Andra Kouyaté en Magic Foli laten ons zien en horen hoe traditionele instrumenten ongelimiteerd gebruikt kunnen worden in verschillende muziekstijlen van traditionele West-Afrikaanse muziek tot Jazz.

Don't miss it!

Line-up:
Andra Kouyaté: n'gobi, bas n'goni, lead vocals
Mani Batter (Emmanuel Boulabi Caron): drums
Guimba Kouyaté: gitaar
Seydou Millimono: basgitaar
Chérif Soumano: koraMaar niet alleen de invulling van deze Afrikaanse bands van grote klassezorgen voor een onvergetelijke avond. Het is het totaalpakket: vóór het concert kunt u namelijk genieten van Afrikaanse gerechten tijdens het Rootseetcafé. En na het concert kunt u nog verder swingen op de African Dance Night met dj Rik Dejalle.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Afrikaanse concerten of andere wereldmuziekconcerten (zoals Klezmermuziek, Gipsy Nights, Mongoolse boventoonmuziek, etc.), neem dan contact op met de Stichting Wereldmuziek In Limburg:

info@swil.nl