Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Theater-Estafette-Dagen
Musicalgroep B
Jongerengroep 5
productiegroep Mesjogge
aanvang: 19.00 uur
entree: € 5.00
Leeftijd: van 6 t/m 99 jaarMusicalgroep B
Belle en het Beest

De musical-productiegroep B bestaat uit 6 spelers in de leeftijd van 15 en 23 jaar. Voorgaande jaren heeft deze musicalgroep steeds met een vaststaand script gewerkt. Dit seizoen gaan de spelers op een heel andere manier werken. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een geheel eigen bewerking te maken van het sprookje 'het meisje en het beest'. De voorstelling is nog 'under construction' en dus nog lang niet af. Voor het eindresultaat moet u in juni komen kijken. Vandaag krijgt u een voorproefje en we hopen dat het naar meer smaakt!


Jongerengroep 5 (zie foto links)
Maskertheater

Groep 5 is een kleine, gemotiveerde lesgroep. Klein, maar fijn. Hoewel we ons zeker zouden verheugen op groepsuitbreiding!We hebben ons tot aan de Tussenpresentaties vooral beziggehouden met (panto)mime-theater; de kunst van de stilte. Onder andere met 'masker-theater'.
Naast het maximaal gebruiken van het lichaam, om te laten zien wie je bent, hebben we ook gekeken hoe je met karaktermaskers kan laten zien hoe je je voelt.
Voor de Tussenpresentaties hebben we korte sketches over het dagelijks leven gemaakt. Hierbij gebruiken we prachtige, originele (opera)maskers.

Heeft dit jouw nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan zeker kijken naar dit bijzondere stuk van lesgroep 5!

Spelers: Tom, Gabriëlle, Yannick, Charelle.Productiegroep Mesjogge (zie foto onder)

De laatste 20 á 30 jaar is er veel veranderd op het gebied van communicatie; van huistelefoon met draaischijf tot iPhone en laptop. Vooral de laatste 10 jaar lijkt alles nog sneller te gaan en zijn de ontwikkelingen in de techniek voor veel mensen maar moeilijk bij te houden. Voor velen zal dit tot klachten leiden, zowel psychisch als fysiek.
Mesjogge heeft zich verdiept in eventuele gezondheidsklachten, die men in de toekomst zou kunnen krijgen wanneer deze ontwikkeling onverminderd doorgaat. Zij "trakteren" u dan ook op een (humoristisch, maar donker) toekomstbeeld. Hoe ziet onze maatschappij er over 30 jaar uit?
Deze presentatie gaat over mensen en hun klachten gerelateerd aan de ontwikkelingen in de maatschappij in de toekomst.


Naar de website