Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Theater-Estafette-Dagen
Kindergroep 2
Jongerengroep 4
Jongerengroep 5
aanvang: 19.00 uur
entree: € 5.00
Leeftijd: van 6 t/m 99 jaar
Kindergroep 2
De kleine zeemeermin

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin!
In de diepe oceaan leeft een kleine zeemeermin, genaamd Iris, met haar zes oudere zussen. Ze droomt vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar niet voor niks...

Dit sprookje wordt gespeeld door Pien, Lisa, Teagan, Daniéla, Britt, Mo, Nikki, Lukas, Emma, Benthe, Luka en Sofie.


Jongerengroep 4 (zie foto)
De kloof

De afgelopen vier maanden is Jongeren-Theater-Groep 4 bezig geweest met algemene theatervaardigheden. Zoals ontwikkelen van een personage, tekstinterpretatie en stemtraining. Alle vaardigheden van afgelopen periode komen nu samen in onze voorstelling: De kloof.
Mensen zijn tegenwoordig steeds minder tolerant. De minister van sociale zaken wil de kloof tussen de mensen in Landgraaf verkleinen. Hij wil de inwoners een voorbeeld geven hoe het ook kan. Een chique gezin en een tokkie-familie die samen gezellig eten, live op tv. Maar of dat nu een goed idee is...

Een komedie die stiekem meer een spiegel voor ons vormt dan we willen toegeven.

De spelers: Lennon, Julie, Daniël, Mike, Ravi, Sarah, Fabiënne, Bram, Yanne, Nick, Matthijs en Jordan.Jongerengroep 5
Maskertheater

Groep 5 is een kleine, gemotiveerde lesgroep. Klein, maar fijn. Hoewel we ons zeker zouden verheugen op groepsuitbreiding!
We hebben ons tot aan de Tussenpresentaties vooral beziggehouden met (panto)mime-theater; de kunst van de stilte. Onder andere met 'masker-theater'.
Naast het maximaal gebruiken van het lichaam, om te laten zien wie je bent, hebben we ook gekeken hoe je met karaktermaskers kan laten zien hoe je je voelt.
Voor de Tussenpresentaties hebben we korte sketches over het dagelijks leven gemaakt. Hierbij gebruiken we prachtige, originele (opera)maskers.

Heeft dit jouw nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan zeker kijken naar dit bijzondere stuk van lesgroep 5!

Spelers: Tom, Gabriëlle, Yannick, Charelle.