Eigen productie
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Buitenmarkt 2018
FEEST!
Theater Landgraaf bestaat 25 jaar
aanvang: 13.00 uur
entree: gratis
einde: ± 20.00 uur
leeftijd: vanaf 3 t/m 99 jaarFeestelijke opening van het Theaterseizoen 2018-2019

Als start van het theaterseizoen 2018/2019 organiseert Theater Landgraaf jaarlijks een feestelijke bUITenMARKT, waar diverse artiesten een voorproefje geven van hun komend optreden in het theater. De deuren van het theater staan vandaag letterlijk en figuurlijk voor u open. Het programma zal, naast het sfeervolle binnenpodium van Theater Landgraaf, ook plaatsvinden op het buitenpodium.

En op de markt staat de tent van Blues Lee waarmee Theater Landgraaf samenwerkt en waar de band Jam's Bond speelt en de percussie workshop plaatsvindt.

Vanaf de terrasjes kunt u, onder het genot van een drankje, luisteren naar en meeswingen op de aanstekelijke live-muziek.Sjpasskapel De TrekZek


'Jam's Bond'Raymond Clement en Roger LatasterHakimJack VindersKartoesjRidderkasteel voor de kinderen


Blauw = Buiten
Rood = Binnen
Groen = Oude Markt (in en om de tent van Blues Lee)


13.00-13.30 uur > Ludieke Opening
Om 13.00 uur wordt de bUITenMARKT muzikaal geopend door de Sjpasskapel De TrekZek.
De TrekZek is een sjpasskapel uit het Landgraafse. De groep bestaat al 35 jaar en heeft 27 leden in de leeftijd van 23 tot 60 jaar. Ze repeteert iedere zaterdag in d'r Sjtee Uul in Waubach-Landgraaf.


13.30-14.30 uur > Ukelele workshop
Ortega Guitars geeft een workshop Ukelele (docenten: Sanne Verborgt en Joost Verbraak)
De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.


14.00-14.15 uur > Spaanse Dansgroep Goyescas
De Spaanse dansgroep Goyescas bestaat uit 4 gepassioneerde danseressen: Araceli Barragán, Ramona Mellado, Gisélemarie Tiebosch en Rita Welling.
Zij brengen een zinderende dansshow waarin alle elementen van de Spaanse dans te zien zijn: Danza Española, Flamenco en Folklore.


14.30-15.00 uur > Band Baroesjko
Baroesjko is een 9-koppig mini-orkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek, grensoverschrijdend in de Folk en "Sittardse" Wereldmuziek!


15.00-16.00 uur > Jeugdvoorstelling door Hakim
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar.
Hakim brengt op de bUITenMARKt een interactieve show voor de kleintjes (3 t/m 7 jaar), maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: met Hakim is alles mogelijk.


15.00-15.30 uur > Jack Vinders
Jack Vinders behoort tot de top van de Limburgse muziek: hij werd 4 keer uitgeroepen tot beste vocalist, behaalde met "d'r Kloon" 4 keer de nummer 1-positie van de Limbo Top 100 aller tijden. Zijn albums krijgen prachtige recensies en werden twee keer uitgeroepen tot beste CD van het jaar.


15.30-15.45 uur > Spaanse Dansgroep Goyescas
De 4 gepassioneerde danseressen zijn: Araceli Barragán, Ramona Mellado, Gisélemarie Tiebosch en Rita Welling.
Zij brengen een zinderende dansshow waarin alle elementen van de Spaanse dans te zien zijn: Danza Española, Flamenco en Folklore.


16.00-16.30 uur > Band Kartoesj
De groep "Kartoesj" werd in 1999 opgericht en 'Tam-Tam' was hun eerste LVK (Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer) succes. In 2000 kreeg Kartoesj een contract bij Marlstone en in 2001 was hun eerste CD een feit. Een jaar later stonden ze in het voorprogramma van hun grote voorbeeld de Bläck Fööss uit Keulen. Na hun tweede CD in 2003 stonden ze voor het eerst geprogrammeerd op de 11de van de 11de in Maastricht en in de 'zoepkoel' in Venlo. Uiteindelijk zijn ze niet meer weg te denken van de bekende Limburgse podia.


16.30-17.00 uur > Toneel Eenakter 'Broers' door Ambras
Vrijdag 10 mei speelt de toneelgroep Ambras in Theater Landgraaf de voorstelling '3 X Zoeërvleesj', die uit drie eenakters bestaat. Alle drie zijn ze totaal verschillend, maar ze hebben een gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor.


16.30-17.30 uur > Workshop Percussie (Cajon) door Patrick van den Heuvel
De Cajon komt van oorsprong uit Peru. Er worden Peruaanse ritmes maar ook Cubaanse en andere latin ritmes op gespeeld. Naast Latin ritmes kun je op de Cajon ook westerse Pop/Rock of Afrikaanse ritmes spelen.
In deze workshop gaan we, in groepsverband, op avontuur en proeven aan al deze verschillende culturele, opzwepende mooie muzikale ritmieken.


17.30-18.00 uur > Cabaret door Roger Lataster en Raymond Clement
Roger Lataster en Raymond Clement zijn rasartiesten die hun streektaal koesteren. Ze zijn bekend van onder andere programma's als 'Bijna Kerst', het collectief Firma Lampo en eindejaarconferences. In november treedt het duo (samen met Ivo Rosbeek en de Lotgenoten) op in het artiestencollectief 'Firma Lampo'.


18.00-19.00 uur > The Black Stars
De in 1961 opgerichte band 'The Black Stars' rocken en swingen, alsof hun leven ervan afhangt. De band is een begrip in Parkstad en omstreken en zijn vaste gast in Theater Landgraaf. Dans en zing mee met al die beroemde sixties- en seventieshits!


19.00- 20.00 uur > Band 'JAMsBOND' (in de tent van Blues Lee)
JAMsBOND is een Zuid-Limburgs BONDgenootschap van vier muzikanten voor wie het maken van muziek een noodzaak is. De grote voorliefde voor JAMs geeft aan dat ze tijdens het vertolken van hun COVERS altijd op zoek gaan naar een spontane uitdaging of verrassing.
JAMsBOND is van vele (buiten)markten thuis en speelt Rock, Pop, Blues en Reggae.De presentatie is in handen van Ilja Theunissen, Kevin Vandeberg en Erik Megens.

                 


Download hier de kleurplaat van Hakim