Luistermuziek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
PYURE
Tribute to Cohen & Cassidy
Concert
aanvang: 20.00 uur
entree: € 10.00
Nadat Marieke van der Leyé en Jos van Rens elkaar in januari 2015 voor het eerst ontmoetten, lijkt er een muzikale steen in het water geworpen te zijn waarvan de rimpels in versterkende vorm door blijven bewegen.
Marieke's kraakheldere zang en het subtiele gitaarspel van Jos, in combinatie met beider samenzang, zorgen voor publieke stilte en geven ruimte aan hun muziek.
In november 2016 kregen zij een platencontract aangeboden door Universe Productions.
21 oktober 2017 verscheen dan ook de debuut-cd HAALLEELLOEYAAH; veertien nummers van Leonard Cohen, deels vertaald in het Zeeuws, Limburgs en Nederlands.
Gastmuzikanten op deze cd zijn accordeonist Dwayne Verheyden, contrabassist Jo Didderen en gitaarvirtuoos BJ Baartmans.

Daarop volgend verscheen in mei 2018 hun tweede cd PYURE Eva Cassidy met daarop 12 songs door Eva vertolkt.
Laat u verrassen door twee songs die Marieke en Jos toevoegden als ode aan deze veel te vroeg gestorven talentvolle zangeres.
Gastmuzikanten op deze cd waren dit keer de Canadese concertpianiste Michelle Powell, dwarsfluitiste Helen Hendriks en wederom gitarist BJ Baartmans.

De derde cd is ten tijde van dit schrijven in productie. Wederom een cd met Leonard Cohen songs, dit keer in de oorspronkelijke Engelse taal gezongen.
Ondertussen schreven ze eigen (natuur)theaterprogramma's als Paradijsvogels en Een zee van lucht en bezochten ze vele theaters met hun Tribute to Cohen & Cassidy programma. Hiermee ontvangen zij regelmatig volle zalen en vele bewonderenswaardige complimenten.

Een avond, die je beslist niet mag missen: een avond om te luisteren naar pure muziek van PYURE!