Wereldmuziek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
African Rootsnight
Bamba Wassoulou Groove
(Mali)
aanvang: 20.45 uur
entree: € 17.50


Rootseetcafé: 18.30 - 20.00 uur
reservering@swil.nlNa Nigeriaanse afrobeat mag nu ook Malinese muziek uit de jaren ’70 en ’80 zich in een groeiend westers publiek verheugen. Vintage dansmuziek van legendarische Malinese bands als The Super Djata Band en Super Biton de Ségou is hot. Hun zwaar funkende grooves, jachtige vocalen en hypnotiserende gitaar soli vormen de inspiratiebron voor Bamba Wassoulou Groove.

De verzengende muziek van Bamba Wassoulou Groove zit vol citaten en verwijzingen naar de Super Djata Band en diens briljante gitarist Zani Diabaté, die in 2007 al eens te gast was in Theater landgraaf.

In het opzwepende spel van de gitaristen klinkt ook rock, blues en psychedelica, die wonderwel samensmelt met traditionele ritmes en melodieën van de Bambara, de grootste etnische groep in Mali, en muziek uit de Wassoulou regio.

Deze band uit de Malinese hoofdstad Bamako was in 2016 al eens te gast in Theater landgraaf, net voor de grote doorbraak. Sindsdien heeft Bamba Wassoulou Groove op alle grote wereldmuziekpodia en festivals gespeeld.
In april komen ze weer naar Europa voor de presentatie van hun nieuwe cd en prijzen wij ons zeer gelukkig dat ze ook weer in Theater landgraaf op het podium staan.

De muziek van Bamba Wassoulou Groove straalt een grote intensiteit en zeggingskracht uit. Stil zitten is dan ook geen optie bij deze broeierige Malinese dansmuziek.


Ousmane DIAKITÉ: Vocals

Bainy DIABATÉ: Guitar

Moussa DIABATÉ: Guitar

Dra DIARRA: Guitar

Papis DIOMBANA: Bass

Maguett DIOP: DrumsEn na het concert kunt u nog verder swingen op de African Dance Night met dj Rik Dejalle, Le professeur D’Ambiance.

En verder...
Rootseetcafé: 18.30 – 20.00 uur.
Soulfood uit de wereldkeuken (€ 14,- per persoon)
(Deelname Rootseetcafé alleen mogelijk d.m.v. reserveren
t/m 2 april via reservering@swil.nl)Bamba Wassoulou


Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Afrikaanse concerten of andere wereldmuziekconcerten (zoals Klezmermuziek, Gipsy Nights, Mongoolse boventoonmuziek, etc.), neem dan contact op met de Stichting Wereldmuziek In Limburg:
info@swil.nl.