Cabaret
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Frans Pollux
Naeve de kerk-tour:
Waubach
aanvang: 14.00 uur
entree: € 12.50

Kaarten alleen verkrijgbaar via www.franspollux.nl

Fotograaf: Peter de Ronde


Frans Pollux vangt het moderne dorpsleven.
Naeve de Kerk-tour komt ook naar Waubach.


De Naeve de Kerk tour van Frans Pollux start op zondag 16 september bij zaal Niëns in Maasbree. De tour brengt Pollux en band langs acht Limburgse dorpen. Maasbree, Reuver, Oostrum, Heel, Waubach, Stramproy, Koningsbosch, Velden en Venlo. Aan de hand van typisch hedendaagse dorpsproblemen – ontgroening, vergrijzing, de kracht van krimp – haalt Frans Pollux in een muzikale talkshow verhalen op.

Is een dorp nog leefbaar zonder pinautomaat? Komen jongeren weer terug zodra ze kinderen krijgen? En hoe gaat het ondertussen met de fanfare? Vragen die in ieder dorp leven en centraal staan in de concertreeks Naeve de Kerk van Frans Pollux. De concerten vinden plaats op zondagmiddag in gemeenschapshuizen, 'naast de kerk'.

In elk dorp haalt Frans Pollux één verhaal op dat hij verwerkt in een liedje. De liedjes worden opgenomen, gebundeld en uitgebracht op het conceptalbum Naeve de Kerk, dat wordt gepresenteerd tijdens een groot slotconcert op zondag 20 januari 2019 in Theater de Maaspoort in Venlo. Via Facebook en website kunnen de bezoekers van de concerten vervolgens de totstandkoming van 'hun' plaat volgen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.franspollux.nl.

In bijna alle Limburgse dorpen zijn grote veranderingen aan de gang: jongeren trekken weg en de huizenmarkt staat onder druk. Tegelijkertijd heeft elk dorp een groeiende groep vitale senioren die een groot deel van het vrijwilligerswerk in hun dorpen oppakt. Hoe ga je als dorp daar mee om? Hoe hou je de boel bij elkaar? Genoeg thematiek om te bespreken met een aantal personen uit het dorp, als aanvulling op het concert. In navolging van de thematiek wordt bij de organisatie van het concert samenwerking gezocht met een plaatselijke vereniging. In veel gevallen is dat de carnavalsvereniging, maar er zit ook een harmonie tussen. De vereniging zorgt voor de lokale publiciteit voor het concert.

De Naeve de Kerk-tour bezoekt dorpen op zondag na de mis. De concerten beginnen om 15.00 uur, behalve in Waubach waar de voorstelling om 14.00 uur begint.
Een echt, ouderwets matinee dus.Frans Pollux

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via www.franspollux.nl