Literair
zondag
15 maart 2020
De Literaire Matinee
aanvang: 13.30 uur
entree: € 25.00
(inclusief koffie/thee en diverse lekkernijen)
zaal open: 12.45 uur
De jaarlijkse Literaire Matinee staat steeds in het teken van de nationale boekenweek.

Het is inmiddels voor de 33e keer dat u kunt genieten van dit literair evenement. Ook deze keer heeft de werkgroep literatuur weer enkele interessante auteurs met naam weten te contracteren, die een aansprekende plaats op de nationale literaire lijst innemen en hoge ogen gooien. Deze keer zult u onder andere Murat Isik en Jan van Aken voor het voetlicht zien verschijnen. Bij het ter perse gaan van deze brochure was de 3e schrijver nog niet bekend. Houd hiervoor deze website in de gaten.


Murat Isik

Murat Isik (1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Hij debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018.


Jan van Aken

Jan van Aken (Herwen-en-Aerdt, 9 augustus 1961) is een Nederlandse schrijver, die in de cultuursector en de automatisering werkte. Momenteel is hij docent aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Bekende werken van Jan van Aken zijn: Het oog van de basilisk (2000), De valse dageraad (2001), De dwaas van Palmyra (2003), Het fluwelen labyrint (2005), Koning voor een dag (2008), De Afvallige (2013), De Ommegang (2018).

Presentatie: Dick Gebuys (foto links)


De Literaire Matinee is een geliefde productie, die elk jaar weer veel belangstellenden trekt. Zorg dus dat u er op tijd bij bent.