Familievoorstelling
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Eric Borrias
De brief voor de koning
(vertelvoorstelling)
aanvang: 14.00 uur
entree: € 4.00
entree: € 2,00 (voor leden Bibliotheek Landgraaf)
leeftijd: 7 t/m 12 jaarDE VERTELVOORSTELLING
Bij een vertelvoorstelling speelt 1 persoon het hele verhaal. In ‘De brief voor de Koning’ is Eric alle personages. Hij verkleedt zich niet tussendoor, maar door zijn stem te veranderen, net even anders te gaan staan of lopen, is het verhaal toch duidelijk te volgen en wordt het publiek helemaal meegenomen in het verhaal.
Het vertellen van verhalen is al zo oud als de mensheid en tijdens de voorstelling ervaart het publiek, dat, ook in deze tijd van ‘snel,snel’ en een overdaad aan beeld en geluid, een goed verhaal nog altijd boeit. Het prikkelt de fantasie en geeft de toehoorder de ruimte zijn eigen beelden bij het verhaal te maken.

Het verhaal: ‘Brief voor de koning’
Naar het bekroonde boek van Tonke Dragt, bekroond met de Griffel der Griffels in 2004.
“Jij moet het doen. Tiuri. Beloof het me. Breng de brief naar koning. Vertrouw niemand. Kijk uit voor spionnen en de Rode ruiters. Ga nu. Jij moet het doen.“
In de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen krijgt de schildknaap Tiuri een uiterst geheime brief in handen én de opdracht die veilig naar de koning van Unauwen te brengen. De brief mag onder geen beding in verkeerde handen vallen.
Wat volgt is een tocht vol gevaar, Rode Ruiters, spionnen.
Of Tiuri erin slaagt de brief veilig bij de koning te brengen en of hij tot ridder wordt geslagen, is te zien in deze meeslepende succesvoorstelling.


Eric Borrias
 

Eric Borrias is Verteller van het jaar 2016
Niet voor niets is Eric Borrias één van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd. Op zijn eigen authentieke wijze vertelt Eric Borrias het verhaal ‘brief voor de koning’ beeldend en speels, met gebruik van gebaren, mimiek, door te spelen met zijn stem en door de spanning op te bouwen.

of:

DE VERTELLER Eric Borrias is al jaren verhalenverteller. Hij bewerkte tal van kinderboeken tot succesvoorstellingen;
De Koning van Katoren, Scheepsjongens van Bontekoe, Brief voor de koning, Schateiland, ERIK of het klein insectenboek. Hij was al een paar keer te zien op TV en werkte mee aan een DVD over vertellen. Hij vindt het in zijn voorstellingen vooral belangrijk dat de kinderen plezier hebben, betrekt ze ook actief bij het verhaal, gaat samen met de kinderen op avontuur in de voorstelling.

Helemaal onderaan een linkje naar een filmpje, waarin je dit duidelijk ziet.


Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Kinderboekenweek en wordt gesponsord door Bibliotheek Landgraaf. De voorstelling vindt plaats in Theater Landgraaf.

Kaarten dient men te reserveren bij Theater Landgraaf:
reserveren@theaterlandgraaf.nl


Download een bestand door op de afbeelding hier onder te klikken.

schrijf de brief