Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Theater-estafette-dagen 2021
Groep 3 en Groep 4
aanvang: 19.00 uur
entree: € 5.00
leeftijd: 6 t/m 99 jaar
Groep 3

De cursisten van groep 3 hebben begin november één les gewerkt aan de theatervorm clownerie en één les aan maskerspel. Het enthousiasme van deze cursisten heeft geleid tot een beeldende voorstelling waarin deze theatervormen goed worden belicht. Ze spelen dan ook met trots het bekende sprookje in een fantasievolle en humoristische vertelling, vol met beeldende grappen, actuele verwijzingen en knipoogjes naar andere sprookjes. De tekst is in deze presentatie ondergeschikt aan het fysieke spel van de cursisten. De voorstelling is een combinatie van mime, clownerie, maskerspel en schaduwtheater.


Groep 4 (afbeelding)

Groep 4 heeft zich dit jaar gewaagd aan teksttheater in de vorm van een echte detective thriller. Alle klassieke onderdelen zijn aanwezig: een rijke vermoorde man, de huishoudster, de tuinman, de kok en natuurlijk de butler. De bekende vraag staat centraal: who did it?
In deze voorstelling wordt het raadsel langzaam ontrafeld.
Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het geen bestaand theaterstuk of verhaal is. Maar dat dit geschreven is door een van de cursisten zelf, Jelle Starremans, waarna de groep het stuk heeft omarmd.


Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
reserveren@theaterlandgraaf.nl

Theaterestafettedagen 2021


Voor meer informatie over de jeugdtheaterschool: www.jeugdtheaterlandgraaf.nl