Jeugdtheaterschool
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Theater-estafette-dagen 2020
Basis musical lesklas, musicalgroep A en musicalgroep B
aanvang: 19.00 uur
entree: € 5.00
Leeftijd bezoekers: 6 t/m 99 jaar

Foto: Musicalgroep A


Basis musical lesklas
‘Annie meets Kruimeltje meets Oliver’


Kennen jullie de musical Annie, de musical ‘Kruimeltje’ én de musical ‘Oliver Twist’? Wat zijn de overeenkomsten? Alle drie gaan ze over weeskinderen die hunkeren naar liefde en op zoek zijn naar een vader en moeder. In deze musicals hebben de hoofdpersonages moeite met het strenge regime in het weeshuis. Ze lopen weg. En beleven allerlei avonturen die leiden tot hereniging van hun (nieuwe) ouder(s). De mini-musical van de Basis-Musical-Lesklas is gebaseerd op deze 3 verhalen.

JTSL
Basis musical lesklas


Musicalgroep A
‘Aladdin’


‘Aladdin en de wonderlamp’ is één van de bekendste sprookjes uit Duizend-en-een-nacht.
Het verhaal gaat over een straatjongen, genaamd Aladdin, die een lamp vindt waar een geest in huist. De eigenaar van de lamp mag 3 wensen doen. Is het ‘slechts’ een sprookje?
En waar gaat het verhaal ‘Aladdin en de wonderlamp’ eigenlijk over? ‘Aladdin en de wonderlamp’ gaat over vrij zijn in het leven. Zowel Aladdin, als prinses Jasmine, als de geest hunkeren naar vrijheid; je eigen keuzes kunnen maken in het leven.


Musicalgroep B
Preview ‘The Breakfast Club’


In ‘The Breakfast Club’ maak je kennis met een stel middelbare scholieren. Het viertal bestaat uit totaal uitlopende types. Zo is er de sportvrouw, het populaire meisje, de rebel en de nerd. De club komt met elkaar in contact als ze gedwongen zijn om een zaterdag na te blijven op school. Op het eerste gezicht hebben de kids niets met elkaar gemeen. Maar als ze elkaar uiteindelijk beter leren kennen, zien ze de overeenkomsten: in plaats van vreemden zijn ze elkaars gelijken.


Voor meer informatie over de jeugdtheaterschool: www.jeugdtheaterlandgraaf.nl