Wereldmuziek
zaterdag
6 maart 2021
African Rootsnight i.s.m. S.W.I.L.
Samba Touré Trio
Mali
aanvang: 20.45 uur
entree: € 17.50

De entreekaarten voor 25 april 2020 blijven geldig voor de voorstelling van 6 maart 2021.


Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali.
Hij groeide op in de regio van Timboektoe en is de muzikale erfgenaam van de legendarische Ali Farka Touré, de in 2006 overleden ‘koning van de woestijnblues’.

Na de succesvolle release van het album Wande (Glitterbeat, 2018) dat de top van de wereldmuzieklijsten haalde, gevolgd door een geweldige Europese toernee tijdens de lente van 2019, is Samba weer de studio in Bamako ingedoken om een meer ‘traditioneel’ en akoestisch album op te nemen, een terugkeer naar zijn muzikale roots, in Timboektoe-stijl.

Nadat hij op zijn laatste 3 albums: Albala in 2013, Gandadiko in 2015 en Wande in 2018 zijn eigen, originele stijl mixte met westerse en Amerikaanse blues-invloeden, voelde Samba de noodzaak om weer terug te keren naar zijn eigen originele wortels, namelijk Songhaï-muziek.

Deze stijl wordt te makkelijk als ‘woestijnblues’ geafficheerd, terwijl dat label zo vele stijlen en artiesten omvat waar nauwelijks verbanden tussen zijn.
Songhaï-muziek heeft zijn eigen kenmerken en codes die Samba graag wil laten horen aan zijn publiek.

Dit vierde album op Glitterbeat Records zal uitkomen in de lente van 2020, ondersteund door een nieuwe toernee in trio-format: naast Samba Touré ook nog de ngoni-maestro Djimé Sissoko en de geweldige en krachtige Souleymane Kane op percussie.
Hij presenteert niet alleen zijn akoestische muziek, maar zal ook zijn beste elektrische nummers van zijn voorgaande platen ten gehore brengen.


Samba Touré Trio


Recensies over Wande:
“Touré is a riff machine with power and swing, demanding to be turned up loud.” (Mojo)

“Sublime collective harmonies that are repeated over and over again until they reach the deepest levels of the inner subconscious. Samba Touré’s most impressive and well-rounded album to date.” (UK Vibe).Maar niet alleen de muzikale invulling zorgt voor een onvergetelijke avond. Het is vaak een totaalpakket: Vóór het concert kunt u genieten van een fantastisch diner:
Soulfood uit de wereldkeuken.

Rootseetcafé: 18.30 – 20.00 uur.
Soulfood uit de wereldkeuken (€ 14,- per persoon)
(Deelname Rootseetcafé alleen mogelijk door reserveren t/m 22 april via
reservering@swil.nl)


Na het concert kunt u nog verder swingen op de African Dance Night met DJ Rik Dejalle, Le Professeur d’Ambiance.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Afrikaanse concerten of andere wereldmuziekconcerten (zoals Klezmermuziek, Gipsy Nights, Mongoolse boventoonmuziek, etc.), neem dan contact op met de Stichting Wereldmuziek In Limburg: info@swil.nl.