Luistermuziek
vrijdag
1 april 2022
Marjolein Meijers Band
Van Berini tot Solex
aanvang: 20.00 uur
entree: € 15.00
De entreekaarten voor 3 april 2021 blijven geldig voor de voorstelling van 1 april 2022.


Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Samen met multi instrumentalisten Walter Kuipers en Onno Kuipers is zij na de Berini’s verder gegaan. Dit muzikale trio reist nu inmiddels al bijna 15 jaar door Nederland en wordt met de dag hechter en specialer.


In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven.
“Niet teveel gepraat, gelijk zingen!” zijn haar eerste woorden als ze met muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers het podium betreedt.
Het blijkt een voorbode van wat er komen gaat: een keur aan Nederlandse liedjes, elkaar in rap tempo opvolgend en gebracht met de nodige Rotterdamse humor. Dat kan ook niet anders want Meijers is geboren en getogen Rotterdamse. Ze is het type uit de school van `niet lullen maar poetsen` en bepaald niet bang om de mentaliteit van de havenstad naar het podium te brengen.
“Zo!” lijkt haar stopwoordje en haar accent wordt lekker aangedikt waar dat toepasselijk is.
En dat is het nogal eens. De korte verhalen die de artieste tussen de liedjes door vertelt zijn, doorspekt met droge humor en zelfspot.
Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe; afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.
Via Ierland naar de cajuns in Amerika en dan via de Balkan weer terug naar onvervalst Rotterdam met eigen muziek en oorstrelende liedjes.


Samenstelling band:
Marjolein Meijers: zang, bas en gitaar
Walter Kuipers: viool, mandoline, bouzouki en doedelzak
Onno Kuipers: accordeon, trekzak en gitaarRecensie door Aukje Teunis
Een lunchafspraak met Blind Date in De Lievekamp pakt opnieuw prima uit. Vooral als je 'date' Marjolein Meijers blijkt te heten. Zij is de vrouwelijke helft van de 'Berini's'. Een vrolijke vrouw, een veelzijdige muzikante, die meerdere instrumenten bespeelt en bovenal een prima zangeres is. Het programma is divers. Van country and western tot Ierse muziek. Marjolein Meijers presenteert het programma ontspannen en vlot. Zij wordt begeleid door de broers Walter en Onno Kuipers, die het arsenaal van instrumenten nog eens uitbreiden. Viool, accordeon, diverse gitaren en zelfs de doedelzak worden bespeeld. Het muzikale niveau was hoog en de middag vloog voorbij.

Marjolein Meijers