Klassiek
Deze voorstelling vond
plaats in het verleden
Mozart Ensemble
Licht klassiek
aanvang: 20.00 uur
entree: € 7.50
Het Mozart Ensemble is een kamermuziekensemble van vijf enthousiaste klarinettisten, dat u met een licht klassiek repertoire laat genieten van de mooiste muziek uit de 17e tot en met de 20ste eeuw. Naast diverse werken van Mozart kunnen ook composities van o.a. Bach, Haydn, Beethoven, Cimarosa, Hook en Delibes deel uitmaken van een door het Mozart Ensemble gegeven concert.

Vier klarinetten in Bes en een basklarinet zorgen voor een unieke, transparante klankkleur. De leden van het Mozart Ensemble zijn allen geboren en getogen in het Limburgs Heuvelland, dat bekend staat om zijn rijke muziekcultuur.

Naast concerten ter gelegenheid van diverse culturele manifestaties als kunstgalerijen en tuinexposities, heeft het Mozart Ensemble ook een passend repertoire om diverse eucharistievieringen muzikaal op te luisteren.
Regelmatig mag het Mozart Ensemble ook te gast zijn in verzorgingstehuizen voor het opluisteren van speciale liturgievieringen, zoals woorddiensten en kerstvieringen.
Ook in het buitenland en met name in Duitsland heeft het Mozart Ensemble inmiddels haar muzikale opwachting gemaakt door o.a. het opluisteren van een eucharistieviering in de kerk van St. Aldegund aan de Moezel en het geven van een workshop met aansluitend een concert samen met de klarinettisten van de harmonie uit het naburige Bremm.

Tijdens dit optreden zult u kunnen genieten van een prachtig licht klassiek concert met bekende muziekstukken.


Mozart Ensemble