Jazz
zondag
1 mei 2022
GUMBO JAZZBAND
ONDER BEGELEIDING VAN LINDY HOPP-DANCERS

aanvang: 14.00 uur
entree: € 17.50

Muzikanten: Hugo Kuijpers, Cornet, Vocals, Bandleader Franck van de Wijer, Klarinet, Vocals René Stallinga, Trombone, Vocals Pie Houben, Gitaar, Vocals René Cardynaals, Sousafoon, Vocals
Onder de naam Gumbo Jazzband hebben zich in 2008 zes ervaren muzikanten gevonden, die de traditionele Jazz omarmd hebben. De naam Gumbo Jazzband is ontleend aan het in New Orleans populaire gerecht, gumbo. De basis van een gumbo is een stevige roux, vergelijkbaar met de ritmesectie van de band. De overige bestanddelen en ingrediënten van een gumbo verschillen keer op keer evenals de gevarieerde solo’s van de blazers en de originaliteit van de nummers. Het repertoire bestaat uit een mix van bekende en minder bekende traditionele jazznummers, waarbij wij ons tot doel hebben gesteld de vaak vergeten maar mooie versies en vocals van de songs uit te voeren.
De band speelt in de stijl van de New Orleans Revival van na de 2 e Wereld Oorlog en de zogenaamde “Dance Bands” uit dezelfde periode. De band speelt in binnen- en buitenland en organiseert zelf maandelijks een zondag matinee in haar eigen Jazztempel in Maastricht.
Bij ons optreden in het theater van Landgraaf zullen wij vergezeld worden door een aantal Lindy-Hop dansers van Swing Out Maastricht. De “Lindy Hop” is een dans die zijn oorsprong vindt in de jaren 1920’s en 30’s in Harlem, New York. De dans is een mix van verschillende dansen, maar is hoofdzakelijk gebaseerd op jazz, tap-dance en dansen als de breakaway en Charleston. Deze zeer swingende dansen worden uitgevoerd door enthousiaste leden van Swing Out Maastricht en zullen de bezoekers mee terug in de tijd nemen van de Roaring Twenties en de Prohibition (drooglegging). Laat u meesleuren en verleiden tot het zelf maken van een dansje.
Een bijzondere middag, die u niet snel zult vergeten en die u zeker niet moet missen!