Popmuziek
zondag
24 april 2022
The Beverly Brothers

aanvang: 14.30 uur
entree: € 10.00

Bezetting Frank Heine: zang, gitaar Rene van Engeland: zang, cajón


'Minder is meer', moeten muziekbroeders Frank Heine en Rene van Engeland gedacht hebben. Na jarenlang in vijf-, vier- en driekoppige bands gespeeld te hebben (het roemruchte 'Green Dream' roept bij veel muziekliefhebbers nog altijd goede herinneringen op) werd in 2014 besloten om als duo verder te gaan.

Een grote liefde voor de popmuziek uit de jaren vijftig en zestig was al vroeg aanwezig. In hun prille jeugd ontdekten Heine en Van Engeland de muzikale smaak van ouders, ooms en tantes. Plaatjes van Roy Orbison, Paul Anka, Everly Brothers, Elvis Presley, The Platters, Bee Gees en The Beatles werden grijsgedraaid. Op latere leeftijd werd regelmatig een 'golden oldie' aangeheven, vooral in cafés na sluitingstijd. In 2014 was de tijd rijp om daar 'iets mee te doen'.

Drums en elektrische gitaar maakten plaats voor cajón en akoestische gitaar. De uit de 'Green Dream'-periode overgebleven tweestemmige zang werd verder verfijnd. Nog zonder bandnaam werd een succesvolle try-out gedaan in een bomvol Maastrichts café. Iemand uit het publiek opperde 'The Beverly Brothers!' en de bandnaam was geboren.

Als ode aan de muziekhistorie spelen The Beverly Brothers de mooiste songs uit de 50's en 60's, toen de vocalisten nog écht zongen en de auto-tune nog moest worden uitgevonden. Het repertoire blijft groeien en het aantal fans groeit gestaag mee. Van huiskamerconcert tot straatfestijn, van café tot feestzaal: met enkel een cajón, een gitaar en twee paar stembanden is elke show van dit enthousiaste duo een feest voor de oren!