Popmuziek
zaterdag / zondag
17 / 18 september 2022
Toneelgroep Ambras speelt ‘Herfs i Holset’
aanvang op zaterdag: 20.00 uur
aanvang op zondag: 20.00 uur
entree: € 10.00
inclusief consumptie, zaal open 19.15 uur

De coronapauze duurde lang. Veel te lang. Ook voor liefhebbers van amateurtoneel. Ruim twee jaar kon Toneelgroep Ambras niet spelen en zelfs niet repeteren. Maar die tijd ligt gelukkig achter ons. In het weekeinde van zaterdag 17 en zondag 18 september is er in Theater Landgraaf weer een nieuwe voorstelling van de Schaesbergse toneelgroep te zien: ‘Herfs i Holset’.

In deze voorstelling maken we kennis met Christien en Herman Lindelauf (Marijke Huntjens en Jo Colleije), die elk jaar in de herfst enkele dagen doorbrengen in het eenvoudige zomerhuisje van zijn broer in Holset. Het jaarlijkse uitje is een vast gegeven in hun geordende leven. Maar sinds zijn pensionering heeft Herman last van stemmingswisselingen en is hij soms ook een beetje verward. Tijdens het verhaal wisselen humor en een serieuze ondertoon elkaar af. Het echtpaar blikt terug op een lang niet altijd soepel verlopen huwelijk. De tijd dat ze elkaar definitief los moeten laten, komt in zicht. Maar hoe doe je dat als je bijna vijftig jaar samen bent geweest? Misschien wordt dit wel hun laatste ‘Herfs i Holset’.

De thematiek van de voorstelling is eigenlijk best serieus, maar Ambras zou Ambras niet zijn als daar niet toch op een lichte en humorvolle wijze mee zou worden omgegaan. Ook om de tragiek van het leven kun je soms hartelijk lachen. Het toneelspel wordt afgewisseld met livemuziek van Heidi Brauers en Leo Crombach. De voorstelling is geregisseerd door Jeu Renkens, met wie Ambras al vaak heeft samengewerkt.


Bestellen:

Bestellen:
Via ticketkantoor https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/D6E92DA6A00A