Luistermuziek
zondag
2 oktober 2022
Indiase Matinee
Magische klanken van de Ganges in Landgraaf
aanvang: 14.00 uur
entree: € 18.30
inclusief kosten ticket en soep met naanbrood, concert: 16.00 uur, einde 19.00 uur

Theater Landgraaf staat op 2 oktober in het teken van prachtige Indiase muziek. Daarvoor garant staan Anshu en Vibhu Marharaj, die de zo kenmerkende klassieke Indiase muziek op een toegankelijke en eigentijdse manier spelen.

Anshu is de jongste van de twee en behoort met zijn snaarinstrument sarod tot de top van de jonge garde in de Indiase klassieke muziek. Zijn broer Vibhu begeleidt hem met percussie op tabla en neemt ook geregeld de ruimte om te soleren. De twee broers zijn afkomstig uit de duizenden jaren oude stad Varanasi en wonen op een steenworp afstand van de heilige rivier de Ganges. Hun muziek roept beelden op van ritueel badende hindoes, heilige koeien en nauwe steegjes met mystieke tempels. Als luisteraar is het makkelijk je te laten meevoeren door de sfeer, maar het is ook mogelijk je te concentreren op alle versieringen, improvisaties en technische hoogstandjes waartoe de twee elkaar voortdurend aansporen. De broers treden in de voetsporen van hun vader, die in zijn tijd een beroemd tablaspeler uit de school van Varanasi was. Anshu en Vibhu zijn veelvuldig gelauwerd in eigen land en zijn meermaals op tournee geweest in Europa.

Voorafgaand aan en na het concert kun je genieten van een Indiase soep met naanbrood en Indiase sferen (beeld en muziek). De aankleding wordt mede mogelijk gemaakt door Bazaar Koreman (Ger Koreman).

Organisatie: Ap Art Events/De Muziek Trein i.s.m. Theater Landgraaf


Bestellen:
Via ticketkantoor https://www.ticketkantoor.nl/shop/Indiaasmatinee