Familievoorstelling
zondag
13 november 2022
Theatergroep Wie Walvis speelt ‘onder de grond’
aanvang: 14.30 uur
Leeftijd: vanaf 4 t/m 10 jaar Entree: € 4,-/ € 3,- (voor leden van de Bibliotheek Landgraaf)

‘Onder de grond’ is een ontroerende voorstelling over de kracht van vriendschap waarin troost uit de meest onverwachte hoek kan komen.

Lev woont op het noordelijk halfrond in een klein huisje op een ijskoude kale vlakte. Zijn ouders verzamelen flessen. De woonkamer staat er vol mee.

Mare woont op het zuidelijk halfrond. Haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij heeft nog nooit iets teruggestuurd.

Mare en Lev dromen over een leven ergens anders waar het leven beter is, maar ‘ergens anders’ lijkt zo ver weg.

Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. Diep onder de grond botsen ze op elkaar. Ze besluiten samen verder te graven en komen op een wel heel bijzondere plek terecht. Een plek vol avontuur en vreemde verhalen.


Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Kinderboekenweek en wordt gesponsord door Bibliotheken Landgraaf.

TG Wie Walvis

Wij maken muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.

Wie Walvis maakt sinds 2010 theater voor iedereen vanaf 4 jaar. 

“Onze voorstellingen zitten altijd boordevol (live)muziek. Verschillende muzikale stijlen worden moeiteloos met elkaar verweven en het plezier van het samenspelen spat ervan af. We tuimelen van slapstick naar ontroerende momenten, van grote onthullingen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s.

De verhalen van Wie Walvis zijn nooit eerder verteld maar voelen toch herkenbaar. Misschien omdat ze over onze eigen nieuwsgierigheid en onzekerheden gaan en deze voor veel mensen hetzelfde blijken. Met onze voorstellingen willen we het publiek laten voelen dat iedereen de kracht in zich heeft om de wereld mooier te maken. Hoe groot of klein je ook bent.”

Reserveren:
reserveren@theaterlandgraaf.nl
of telefonisch (ma t/m vr 10-12 uur: tel. 045-5310929)