Algemeen

Theater Landgraaf is een begrip in Landgraaf, Parkstad en (ver) daar buiten. Het intieme theater heeft haar plek veroverd door de jaren heen. De ambitie is om (nog) meer aandacht te hebben voor samenwerken en innoveren: de sfeer van het theater behouden en tevens doorgroeien naar een duurzame, samenwerkende, gestructureerde en (financieel) gezonde organisatie.

Jaren geleden werd 'ja' gezegd tegen een mooie uitdaging: om een cultureel hoogtepunt te worden voor Landgraaf en omstreken. Theater Landgraaf is door de jaren heen dan ook uitgegroeid tot een groot theater door klein, intiem en toegankelijk te zijn voor bezoekers. Een plek waar verschillende genres samenkomen, zoals literaire matinee, muziek, toneel, cabaret en dans - voor ieder wat wils. Dat alles zou onmogelijk zijn zonder de inzet van de vele actieve vrijwilligers.

Tevens zorgt Theater Landgraaf goed voor de jeugd met haar Jeugdtheaterschool, hetgeen aansluit bij de ambities van Gemeente Landgraaf. Op cultuur gebied is er meer dan voldoende te doen voor de jeugd naast de volwassen cultuurexponenten. Sinds 2023 gaat de Jeugdtheaterschool verder onder de naam Theaterschool Landgraaf en biedt vanaf dan nòg meer een podium voor jongvolwassenen om hun passie op toneel uit te leven en de bezoekers te laten genieten.

Gesitueerd in een voormalig kerkje, biedt Theater Landgraaf een specifieke ambiance voor theaterliefhebbers enerzijds, maar ook voor talenten, makers en organisatoren op cultureel, kunstzinnig, literair en muzikaal gebied anderzijds. Zij vinden (of ontmoeten) elkaar in het oud kerkje om samen mooie en onvergetelijke voorstellingen te creëren voor alle bezoekers.