André het astronautje

 • Datum: zo 07/04/2024
 • Aanvang: 14:30
 • Ticketprijs: €8.50
 • Koop nu tickets!

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk... in de ruimte?

  In 'André het Astronautje' onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert en zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

  In deze solovoorstelling met o.a. de stem van André Kuipers, bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek 'André het Astronautje', waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

  Aan de voorstelling is een kleurwedstrijd verbonden. Na afloop wordt de winnaar bekend gemaakt. Klik hieronder op de kleurplaat om hem te downloaden.