[uitverkocht] Bert van den Bergh zingt 'Songs of Leonard Cohen'

 • Datum: zo 12/02/2023
 • Aanvang: 15:00
 • Ticketprijs: €18.30
 • Dit event is uitverkocht. Er zijn geen tickets meer beschikbaar. Tickets van de afgelaste voorstelling (27 nov 2022) blijven geldig.

  Ap Art Events en Theater Landgraaf presenteren: Songs of Leonard Cohen! Uitgevoerd door singer-songwriter Bert van den Bergh en band. Deze show vormt een geweldige ode aan Leonard Cohen, waarbij gebruik gemaakt wordt van visuals.

  De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. “Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971).

  Het programma dat Van den Bergh presenteert, omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren '90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma.

  De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen, bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. Bert weet de kern van die songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden. Zo zijn daar Tessa Kersten (zang), Ton Clout (gitaar) en Hans Martenz (piano).

  Aanvang 15.00 uur, maar de zaal is al om 14.30 uur open