[gecanceld] Blueminded & Out of Control

 • Datum: za 27/05/2023
 • Aanvang: 20:00
 • Ticketprijs: €17.50
 • Koop nu tickets!

  Deze voorstelling is komen te vervallen.

  Op 13-jarige leeftijd schreef Jörgen al eigen nummers met zijn gitaar en een eenvoudige 4-sporen Tascamrecorder van zijn vader (die ook muzikant was). Een paar jaar later ging hij -zoals veel muzikanten- live spelen in coverbands. Na een tijdlang covers te hebben gespeeld, kwam de drang en het verlangen om zijn eigen muziek te schrijven weer naar boven. Dus vanaf 2011 schreef Jörgen opnieuw zijn eigen materiaal, maar dit keer met een duidelijke visie op het geluid dat hij wilde creëren.

  Hij nam de basisvorm van een aantal nummers op en vroeg collega muzikanten, bekend van onder andere bands als Volumia, Het Goede Doel, Vandale, Guess Who!, Time Machine, en The Crox, om zijn demo’s verder mee uit te werken, op te nemen en live uit te voeren.

  Stijl:

  De muziek van Blueminded is onder meer geïnspireerd door artiesten en bands als Peter Gabriel, Sting, The Police, U2, Genesis, Simple Minds, Coldplay, Mr. Mister en Muse.

  De band maakt gepassioneerde, vaak melancholische, muziek die laveert tussen pop en (prog)rock, die de sfeer van de betere pop-/rockmuziek uit de jaren tachtig combineert met hedendaagse sounds. Hierdoor is uiteindelijk, mede ook dankzij de creatieve ideeën van alle bandleden, een geheel uniek en herkenbaar eigen bandgeluid ontstaan.

  Van 2014 - heden:

  In april 2014 bracht Blueminded zijn eerste EP uit en in de daaropvolgende jaren volgde drie volledige albums: “Seize the Day”, “When Lights Fade…” en “Break the Silence”. De band kreeg veel mooie reacties en recensies vanuit Nederland en het buitenland.

  De eerste optredens volgden al snel na de release van de eerste EP. De band speelde op festivals met grote namen als UB40, Het Goede Doel etc. De band speelde ook losse optredens en bij radioprogramma’s van onder andere L1 en radio Veronica, bij het bekende Countdowncafe van en met Kees Baars.

  Blueminded is, na een noodgedwongen pauze van 2 jaar door Covid-19, eindelijk weer live aan het spelen, waarbij de nadruk momenteel vooral ligt op promotie van het laatste album “Break the Silence”. Dit album is 27 mei jl verschenen, met het nummer “Walk the Line” als eerste single.

  Bandleden:

  Rob Rompen – zang

  Jörgen Koenen – gitaar, achtergrondzang

  Björn Koenen - gitaar

  Richard Ritterbeeks– basgitaar, achtergrondzang

  Michiel Hartholt – toetsen, achtergrondzang

  John Eijkenboom – drums

   

  TICKETS:

  Voorverkoop: €17,50
  Dagkassa: €20,00

  OVER OUT OF CONTROL

  “Out of Control” is een U2-coverband vernoemd naar de allereerste single die U2 ooit heeft uitgebracht. In afwijking tot de meeste U2-tributebands probeert Out of Control zich in eerste instantie met name te onderscheiden door de accenten te leggen op de muziek (een zonnebril en een leren jasje maken namelijk nog geen Bono!).

  Daarnaast kiest Out of Control er ook bewust voor om een aantal nummers van U2 te spelen die niet alleen maar een hit zijn geweest, maar wel degelijk bij de echte fans zeer bekend en geliefd zijn. Uiteraard worden ook alle grote en bekende hits van U2 gespeeld!

  Out of Control bestaat uit vier ervaren muzikanten die in de loop der jaren in allerlei uiteenlopende bands ruimschoots muzikale ervaring hebben opgedaan. In de gezamenlijke passie en liefde voor de muziek van U2 probeert de band dit gevoel ook zo enthousiast mogelijk over te dragen aan het publiek, om zo samen optimaal te genieten van elk optreden.

  Momenteel bestaat de huidige bezetting uit Rob Rompen (zang en slaggitaar),  Jörgen Koenen (gitaar en backing vocals), Hans Beckers (basgitaar) en Vincent Varkevisser (drums). Met een ongekende evenaring van Bono en een hoog kippenvelgehalte zingt Rob de stukken moeiteloos aan elkaar en zorgt de rest van de band voor een solide muzikale ondersteuning, waarbij ze er naar streven de sound en muzikale livesfeer van U2 zo goed mogelijk te benaderen.