Gypsy night

 • Datum: za 25/11/2023
 • Aanvang: 20:00
 • Ticketprijs: €17.50
 • LET OP: KAARTVERKOOP VIA AP-ART EVENTS. NIET VIA ONS THEATERKANTOOR. Hiervoor kunnen geen cadeaubonnen voor ingeleverd worden.

  De Basily Gypsy Band behoort tot de absolute top van de Europese Gypsy Jazz/Swing/Hot Club de France-scene. In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodia gestaan en in alle grote theaters met onder meer het Parkstad Limburg Theater, het Theater aan het Vrijthof en het Openluchttheater Valkenburg. Wereldwijd speelde de Basily Gipsy Band op grote jazzfestivals, waaronder maar liefst vijf keer op het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesië, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.
  Een absoluut hoogtepunt in hun carrière vormde het feit dat ze door Ron Wood (Rolling Stones) werden uitgenodigd te spelen op zijn verjaardag. Dat was een dermate mooie ervaring, dat ze er een nummer voor schreven getiteld "For The Stones".

  De gipsy-jazz-formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de hot club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresence en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

  Met de originele Hot Club de France bezetting wordt The Basily Gipsy Band gezien als een van de beste en origineelste gipsyformaties van deze tijd.
  Een optreden van Basily staat altijd garant voor een daverend applaus en voor een spectaculair succesvol optreden!