Mylou Frencken - Minnares

 • Datum: vr 18/10/2024
 • Aanvang: 20:00
 • Ticketprijs: €19.50
 • Koop nu tickets!

  Een goede minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.

  Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat zelden komt.

  Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In deze voorstelling gaat zij op zoek naar haar ware betekenis.
  “Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze intussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou geen goede minnares zijn?”

  Van haar persoonlijke valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim in Minnares. Openhartig onderzoekt ze de Kunst van het Beminnen, waarbij zij inspiratie, lering en vermaak put uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky. Én de vrouw die er met haar eigen man vandoor dreigde te gaan.

  Bezoekers over 'Minnares'

  'Teder, hilarisch, en vol prachtige, rijk gearrangeerde liedjes.' - Michel Poels

  ‘Betoverend mooi.' - Jorina Hoogeboom

  ‘Het was spannend, en kleurrijk, en mooi, en veelzijdig, en grappig, en ontroerend. Vanaf het begin tot het einde.' - Marlies de Haan