Roaring Twenties Event

 • Datum: vr 08/03/2024
 • Aanvang: 20:00
 • Koop nu tickets!

  Roaring Twenties EventDe leden van de Down South Jazzband, afkomstig uit Nederlandse Zuid Limburg en Belgische Limburg, hebben hun sporen verdiend in de “Old Time Jazz” uit de “Roaring Twenties”. Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland.
  Met het door Jan Tom Fernhout in 2016 opgerichte orkest proberen zij hun repertoire van Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon zo oorspronkelijk mogelijk naar hun unieke bezetting te arrangeren. De rythmsectie bestaat, naast contrabas en drums, uit een combi van gitaar en banjo, die dit orkest zijn unieke sound geeft met veel solistische mogelijkheden voor de gitaar in de stijl van de populaire New Orleans band “Tuba Skinny”. In hun korte bestaan hebben ze door heel Nederland, Duitsland en België al talrijke succesvolle optredens bij Jazz clubs en Jazz festivals mogen verzorgen.

  De band heeft op 5 oktober 2019 zijn eerste CD gepresenteerd met de titel: Down South Jazzband plays Bix, Muggsy & Eddie.
  Een verwijzing naar de drie Jazziconen die de band beïnvloeden: Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier en Eddie Condon.

  De band bestaat uit LOU BROUNS uit Diepenbeek België op trombone (speelt in verschillende orkesten, big bands in België, Nederland en Duitsland), Geert van Bossche, Klaus Wegener of Serge Vervuurt op klarinet en saxen, Peter Goossens op slagwerk (speelt in verschillende jazzformaties en big bands). Op banjo en zang hebben we PATRICK GREVEN uit Diepenbeek België. Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende 20 jaar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren 20. Ambiance verzekerd ! RON WILLEMS op gitaar, welke het Condon effect levert en een bijdrage aan het karakteristieke eigen geluid van de band; Ron heeft een klassieke gitaar opleiding, speelt in rythm en bluesbands en het beroemde klassieke mandoline en gitaar orkest “The Strings”. Op contrabas LUDO COENEN, uit Hasselt België, die gedurende zijn werkzame leven verbonden was aan militaire orkesten in België. JAN TOM FERNHOUT op kornet en bandleider (Piccolo Dixieland Band Maaseik België, PrintenTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazzband NL).