Songs of Leonard Cohen

 • Datum: vr 03/05/2024
 • Aanvang: 20:00
 • Ticketprijs: €15.00
 • LET OP: KAARTVERKOOP VIA AP-ART EVENTS. NIET VIA ONS THEATERKANTOOR. Hiervoor kunnen geen cadeaubonnen voor ingeleverd worden.

  Songs of Leonard Cohen

  De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. “Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan.
  Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate" (1971).

  Het programma, dat Van den Bergh presenteert, omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90.
  De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden in het Engels door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit eigenwijs op geheel eigen wijze: hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

  Eind 2023 komt er een nieuwe cd van Bert en zijn begeleiders uit en ook op deze cd zullen uitsluitend Songs van Cohen staan: intiem en gloedvol.

  De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen, bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. Bert weet de kern van die songs te pakken en temeer ook door de topmusici, die hem begeleiden.