Whisky Ambassador Training

 • Datum: zo 29/10/2023
 • Aanvang: 09:00
 • Ticketprijs: €305
 • De Whisky Ambassador cursus is een snelle manier om je basiskennis over whisky echt op orde te krijgen. Dus als je een goede brede basis wilt hebben, en dat wil kunnen aantonen met een diploma, dan is deze cursus voor jou!

  De cursus is gericht op mensen die beroepsmatig met whisky te maken hebben, maar als liefhebber ben je uiteraard ook welkom. Naast theoretische kennis krijg je een introductie in de technische kennis en vaardigheden om whisky te benaderen, te proeven en te evalueren. En je gaat naar huis met het begrip waarom whisky uniek is, waar het vandaan kwam en waarom er in bijna elke bar ter wereld minstens één fles whisky staat.

  Programma overzicht
  Whisky in getallen
  De basis- geschiedenis, geografie, productie
  Glaswerk en presentatie
  Verkooptechniek
  Proeftechniek
  Drink minder. Drink beter
  Mixers en cocktails
  Whisky uit andere landen
  Praktisch en theoretisch examen
  Examen

  Aan het eind van de dag is er een theoretisch en praktisch examen. Het theoretisch examen is uiteraard ook in het Nederlands. Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen (type abcd) waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky's blind moet proeven en er 2 moet herkennen. Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.

  Als je slaagt Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een ambassadeur van dit prachtige product noemen! Je krijgt van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Deze worden je na de officiele uitslag toegestuurd. Deze volledig verzorgde cursus kost € 305,00 inclusief btw.