Theater Landgraaf start 2023 met nieuw gezicht

Theater Landgraaf is het nieuwe jaar gestart met een nieuw 'gezicht': een nieuw logo en deze geheel vernieuwde website zijn vandaag gelanceerd. Dat past helemaal bij de frisse, nieuwe ambitie die het authentieke theater met ingang van 2023 wil benadrukken. In Landgraaf, in Parkstad, maar ook (ver) daarbuiten. Tevens roept het theater iedereen op, om ook eens na te denken over het worden van vrijwilliger, want die zijn meer dan ooit nodig om de cultuur in de regio een laagdrempelig podium te kunnen blijven bieden.

  • Maar laten we even beginnen met jou het allerbeste voor 2023 te wensen!

Ons intieme theater, gevestigd in een prachtig monumentaal kerkgebouw in het plaatsje Waubach, heeft haar plek in de regio reeds veroverd door de jaren heen. De ambitie is om (nog) meer aandacht te hebben voor samenwerken en innoveren: de sfeer van het theater behouden en tevens door te groeien naar een duurzame, samenwerkende, gestructureerde en (financieel) gezonde organisatie. Martin Deeder, die begin vorig jaar startte als bestuursvoorzitter en oud-voorzitter Frans Bremen na zijn overlijden opvolgde, zegt daarover:

'We willen echt een theater voor iedereen zijn en blijven - en tevens de nodige stappen vooruit zetten. Als cultuursector hebben ook wij, door corona een moeilijke periode achter de rug, maar we kijken momenteel volop naar de toekomst.'

Vrijwilligersgroep en bezoekers voorop
Om een organisatie als Theater Landgraaf optimaal te kunnen laten functioneren en bezoekers iedere voorstelling te laten genieten, is er een ijzersterke vrijwilligersgroep nodig. Daar beschikt het theater dan ook over en is daar supertrots op. Het zijn er momenteel 69, maar toch zijn er nog veel extra handen nodig om de uitdagingen in de toekomst aan te blijven kunnen. Op deze pagina staan daarom al enkele vrijwilligersvacatures waar momenteel een tekort aan is, maar iedereen die op welke manier dan ook wilt bijdragen, ‘is hartstikke welkom’, zo benadrukt de vrijwilligersorganisatie.

Lees hier meer over de nieuwe huisstijl en waar het nieuwe logo van Theater Landgraaf voor staat >

Geplaatst op woensdag 4 januari 2023